måndag 30 september 2013

Leka bör man



Här har det varit tyst, både vad gäller återbruksutmaningen och annat pyssel. Symaskinshaveri, försenade garnleveranser och den allmänna och ständiga bristen på tid hör till förklaringarna. Och nu är det måndag igen och dags för återbruksutmaningen! Ett litet bidrag har jag att visa. Barn behöver ju så klart vara varma och få mat i sig i första hand men jag tror också att det är oerhört viktigt med lek för att barn ska utvecklas. Därför får en lite drake följa med till Rumänien när jag ska skicka mitt bidrag. Mönstret till denna kommer från världens bästa virkbok, "Välkommen till virkligheten" av Annika Messing och är virkad i bomullsgarn från loppis.

Fler bidrag i Klockarbarns Återbruksutmaning hittar ni här.

tisdag 10 september 2013

Höstliga presenter



En vän fyllde nyligen år och trots att hon ska spendera några veckor i Australien snart (nej, jag är inte alls avundsjuk, inte alls!) så fick hon en värmande present. Hon kommer ju tillbaka till hösten! Handledsvärmare är verkligen det bästa sättet att hålla händerna varma när man sitter och skriver på datorn hela dagen tycker jag. Mönstret kommer från boken Pulsvärmare - en inspirationsbok av Birgitta Adolfsson, en riktig favorit hos mig.


Till kompisens lilla dotter skickade jag med en mössa och dregglis i favoritfärgen grönt.

onsdag 4 september 2013

Stor och varm... och stickig?



Dags att ta uti med alla oavslutade projekt som fyller upp mitt pysselrum och tar plats och energi! Har t ex ett helt gäng med färdigstickade sjalar som jag bara inte har orkat blocka (dvs spänna upp så att de får rätt form) så de har blivit liggande i en låda i flera år. Galet. Först ut blir denna flerfärgade sjal. Den är stickad i Kauni-garn.



Och vad stor den blev när jag hade blockat den! Nästan lite opraktiskt... Men den lär väl värma skönt till hösten. Hoppas den inte sticks för mycket, jag är ganska känslig mot ull (tyvärr).





måndag 2 september 2013

Åtta i rad

Klockarbarns utmaning "Återbruk för värme" gav mig en spark i baken att sy upp lite gamla tyger som ligger i skåpen. Jag behöver verkligen rensa och minska storleken på tyglagret! Veckans resultat är åtta par byxor i olika storlekar (50-74) som ska värma små barn i Rumänien.


Det blå velourtyget är ett loppisfynd. Det randiga tyget kommer från en slaktad tröja - tänk att det kan bli 2 par byxor av en tröja! Även det "mellanblå" tyget kommer från en slaktad tröja. Det är bara de blå byxorna med randig mudd som är gjorda av helt nytt tyg. En restbit som jag hade kvar sen länge.

Det lättar lite men ännu har jag kvar mycket mycket tyg som jag ska se till att använda! Sen är det ju snart syfestival igen och då måste det ju finnas plats i skåpen.... :)