söndag 10 april 2011

Kvastskaftsvirkning
Behövde lite inspiration och pepp så jag gick en kurs i kvastskaftsvirkning på Garnverket igår. Det var så kul att lära sig något nytt och resultatet blir riktigt roligt! Man använder en stor sticka ("kvastskaftet") och en virknål, och då bildas mönstret som ser ut som ett påfågelöga.

Garnet som jag använde har en tydlig karaktär av disktrasa men det som är roligt är att det till 100% återvunna fibrer (silke, bomull och viskos). Och bambustickan (som jag givetvis köpte med mig hem) är rättvisemärkt. Kul med lite eko-reko-tänk i garnbutiken!


Det var jättemysigt att gå en kurs (rekommenderas!) och nu ska jag testa den nya tekniken hemma. Har börjat på något som jag tror ska bli en halsduk. Jag tror man ser mönstret lite tydligare på det enfärgade garnet (ekologiskt bomullsgarn, också från Garnverket).

9 kommentarer:

ett hörn av rymden sa...

vilket fint mönster det blir!Ska försöka lägga detta till min pröva-på-lista!

Emilia sa...

Så snyggt det blev - kul att lära sig något nytt!

Miiaoo sa...

oj så snyggt! Kul grejj att kunna! =o)

Pyssellycka sa...

Men så snyggt! Det blå garnet var vackert. Kul att lära sig något nytt!

Maria sa...

Det blev jättesnyggt, skulle nog vilja säga läckert till och med! Hoppas du lägger upp en ny bild när du är klar med den blå. :)

Helena sa...

Gud så vackert!!! Vilket fint mönster det blir...påminner verkligen om ett påfågelöga:) Kul med kurs! Det här måste jag prova:)

h/saltaste bönan sa...

Wow! Hur snyggt som helst. Den kursen måste jag kolla upp.

popetotrora sa...

Fint!! Jag önskar verkligen att jag kunde sticka! Måste lära mig. :-)

od Andulky sa...

Snyggt!
Vad roligt med kurs!