torsdag 21 juli 2011

Kalas!

Det har hållits 2-årskalas under semestern, och det blev ett par "hemgjorda" presenter, i alla fall delvis....

Först ut några klassiska ärtpåsar. Har läst på flera bloggar att de är så populära hos barnen och minns själv att det var kul när man var liten. Maken hade aldrig hört talas om sådana och när jag skulle förklara vad man har de till... så hade jag ingen aning. Sonen använder dem mest till att packa ner i sin Pippi-väska, så någon dundersuccé vill jag inte tala om. Men de är ju ganska söta, tycker jag själv i alla fall.

Sen gav jag mig på något (för mig) alldeles nytt: ett måleriprojekt! Jag hittade en sån söt dockvagga på Emmaus. Men lackad furu är inte min cous-cous så jag bestämde mig för att slipa och måla den. Slipningen gick som en dans med en liten "mouse".

Målningen var lite klurigare. Det blev lite rinnande färg och jag förbannade mig själv för att jag varit så dum att jag köpt billiga penslar som släppte strån som fastnade i färgen. (Jag var som vanligt ute i sista minuten och målade nattetid, varför ljuset inte var det bästa och jag inte upptäckte denna miss förrän efteråt). Nåväl, denna present gick bättre hem hos sonen som bäddar ner och vaggar sina gosedjur varje dag!

Jag hade tänkt sy sängkläder i rätt storlek, men det har inte hunnits med än. På bilden är sängen bäddad med en jättesöt mormorsfilt från lillkillens farmor...

... men eftersom det alltid ser ut ungefär så här i sängen så tror jag nästan att sängkläderna är av underordnad betydelse.

Handmålade vimplar fixades av farmor och sonens 6-åriga kusin. Visst är de fina?

Och det var förbeställt vilken färg det skulle vara på dekorationerna; "baja josa ballanger, mamma! INTE jöda!!"

11 kommentarer:

popetotrora sa...

Åh, en sån söt vagga!!

Och de där ärtpåsarna är ju hur bra som helst! Hälsa maken din att dom kan användas till precis allt! Åtminstone använde min son till ALLT! Bygga, packa, kasta, bädda ner i sängen etc. etc.

Jennie sa...

Hehe, ja det var vad ja sa också - "allt!". Men han ville ha det lite preciserat och då tog det stopp. Tur att barn har bättre fantasi än vi vuxna (eller jag iaf)! Och nu vet jag ju, tack vare dig, Popetotrora! :)

hönapöna sa...

ärtpåsarna är supersöta, och sängen med! Det där med strån och rinningar är sånt som gärna händer här med, efterråt kan man ju bli lite sur på sej själv. Roligt att han blev nöjd, som synes på bilden! :-)

Anonym sa...

Hej!
Vaggan var supersöt och ärtpåsarna med. Jag fick flashbacks till gympan i skolan då vi bland annat gick med dem på huvudet, på handen, axeln mm.
Gratta Sixten i efterhand från Jessica på Smeden. Hoppas han hade en bra dag.
KRAM Jessica E

Anonym sa...

Jessica igen...
Kom på att jag glömde maila storlek.... 86/92 blir bra eller bara 92.
Hoppas du läser det här med annars mailar du säkert tillbaka om storleken ;)
Kram igen

retrostuff sa...

Vad kul med ärtpåsar! De hade jag alldeles glömt bort. Det är väl inte så illa att packa med dem? Vaggan ser ut att få hysa många trötta gosedjur, jättesöt.

Emilia sa...

Vilka fina presenter!

Fiff sa...

Åh, vad skoj att hitta hit :-) Himla trevlig blogg du har! Ska genast börja följa dig. Den där gröna sjalen som du hade virkat, vad har du använt för mönster till den? Den va himla fin! På återseende

Tina sa...

Varför inte kasta påsarna i en hink och se om man kan pricka. :-)

Anonym sa...

Vilken jättefin vagga! Ett tips till nästa gång du ska måla; det finns små "rollers" av skumgummi. De tappar inga strån och det blir heller inga ränder när man målar.

Lycka till!

/V.

Jennie sa...

Tack för fina kommentarer och tips på vad vi ska ha ärtpåsarna till!:)

Fiff: Välkommen hit, så kul att du gillar bloggen! :) Har lagt in en beskrivning på sjalen i kommentarsfältet till inlägget. http://denlillagrona.blogspot.com/2011/02/lite-storre-sjal.html

V.: Tack för tipset om roller! Jag använde faktiskt en sådan, men det gick inte att komma åt i de små skrymslena med den...