tisdag 23 april 2013

Bilåkarkläder

Den stickade overallen som jag gjorde till lillebror blev en succé. Vi åker normalt sett inte mycket bil men då det har blivit många sjukhusbesök för honom så har det också varit många bilresor. Och i bilstolen går det nästan inte att trycka ner en liten bebis i en stor vinteroverall. Särskilt inte om han redan innan har lite svårt med andningen... Då har det varit perfekt med den tunna men varma stickade overallen och en filt ovanpå om det har behövts.

Garn: Drops fabel (mutlifärgat) och Sandnes Garn Sisu (enfärgat)

Men hur mycket vi än tyckte om overallen så har lillkillen växt ordentligt under sina tre månader och nu går den inte att knäppa längre. Så hittade jag en kofta som jag stickade till storebror när han var bebis och satte mig att sticka ett par matchande byxor, så nu har vi ett nytt set att använda. Och våren lyser ju med sin frånvaro så detta har redan hunnit användas ganska flitigt.

S k möss-frilla. :)

Jag utgick från ett mönster hos Drops men freestylade ganska mycket. Resultatet är jag mycket nöjd med. Jag gjorde dem höga så att det inte ska bli någon glipa och med plats i rumpan för blöjbaken. Det bästa av allt är kanske att jag kunde använda upp lite restgarner som finns hemma. Jag sorterade garnerna en dag och insåg att det är lite sjukligt med en så stor samling. Så nu blir utmaningen att använda det jag har hemma och inte köpa något nytt på ett tag.

Och så en livebild på overallen... på den tiden den fortfarande gick att knäppa! :)
5 kommentarer:

od Andulky sa...

Sötbebis!!! Och jättejättefina kläder förstås! Som jag skrev tidigare, har jag använt jättemycket stickat till mina små.
/Anna

finnkids sa...

Jättefina kläder du stickat! Jag använder också mycket stickat till min liten som nu hunnit bli 10 kg och nästan 10 månader..tiden går fort!! Söt kille du har, hoppas det ordnar sig med hälsan för honom i fortsättningen!

Fiff sa...

Den där overallen var ju så fantastiskt fin! Men det nya setet är ju också superfint! Gillar naturfärgerna :-)
Hoppas det går framåt för lillkillen! Kram

Anonym sa...

Men, så söt Hjalmar är!

Soy

Jennie sa...

Tack för glada tillrop, både vad gäller kläder och bebis! Det går framåt för honom, sakta men säkert...