måndag 2 september 2013

Åtta i rad

Klockarbarns utmaning "Återbruk för värme" gav mig en spark i baken att sy upp lite gamla tyger som ligger i skåpen. Jag behöver verkligen rensa och minska storleken på tyglagret! Veckans resultat är åtta par byxor i olika storlekar (50-74) som ska värma små barn i Rumänien.


Det blå velourtyget är ett loppisfynd. Det randiga tyget kommer från en slaktad tröja - tänk att det kan bli 2 par byxor av en tröja! Även det "mellanblå" tyget kommer från en slaktad tröja. Det är bara de blå byxorna med randig mudd som är gjorda av helt nytt tyg. En restbit som jag hade kvar sen länge.

Det lättar lite men ännu har jag kvar mycket mycket tyg som jag ska se till att använda! Sen är det ju snart syfestival igen och då måste det ju finnas plats i skåpen.... :)

11 kommentarer:

hennihenni sa...

Vad duktigt gjort! Och fina blev de också :)

Emma sa...

Bra jobbat! Dom är supersöta:)

Eva sa...

Fint! Fantastiskt jobb!

Klockarbarn sa...

Heja heja. Så många fina byxor.
Kanon!

HönaPöna sa...

perfekt ju... och vilken tur att du har gjort plats för lite nya tyger!

Åsa.Li sa...

Super fina!

Jessika sa...

Fina byxor!!!

AvMeg sa...

Finfine! God idé :)

HönaPöna sa...

angående leopardtyget så har jag hittat det i min lokala sybehörsaffär... fast jag såg att stoff och stil hade nu, inte likadant, men leopard!

Ingela G sa...

Visst är det härligt att kunna minska på tyglagret lite. Håller också på som bäst, men med lakansväv. Syr tygblöjor. Blöjbyxor blir det av gamla mjuka tyger med rätt elasticitet :) Härligt. När det gamala kan återanvändas. Mvh Ingela

Anonym sa...

Hej igen, så mycket fint du syr, dessa byxor är inget undantag. Dom kommer att glädja många. :)
Såg att du satt muddar på ett par sparkbyxor, riktigt smart istället för att sy dit "fotdelar". Det tipset tar jag till mig och gör nästa gång jag syr sparkbyxor, det ser mycket enklare ut. Tack! :)
Ha en fin dag.
Kram Lena