onsdag 7 oktober 2009

Krångligt och lätt...

Tänkte att jag skulle sy något annat än bodysar, så jag började på en munkjacka med omlottknäppning. Den visade sig dock vara svårare än jag trott - det var omöjligt att få kantbandet jämt och snyggt.... Storleken var också märklig. Klippte storlek 62, men den liknar mer 74... Än så länge drunknar bebisen i den.
Mönster: Ottobre nr 3/2009, randig velour samt enfärgad trikå från Jofotex.

Byxorna var lättare att få till. Mönster från Ottobre nr 5/2006, fast jag satte på en mudd i midjan istället för gummiband. Velour- och trikåtyger från Jofotex. Här tror jag att storleken (62) stämde bättre.Efter jackan som krånglade ville jag göra något enkelt och snabbt! Det blev några mössor, dregglisar och en haklapp.

Mönstret till mössorna hittade jag i boken Baby Cool, men den mössa jag först sydde i lillkillens storlek passade bättre som sovsäck än som mössa... När jag tog in mönstret och gjorde mössorna betydligt mindre satt de bättre!

Jag har letat förtvivlat efter ett mönster till dregglisar. Tycker att de är så fina och verkar praktiska - till allt från haklapp till halsduk. Men jag kunde inte hitta något mönster, och kunde inte få till det där med draperingen på egen hand! Till slut köpte jag en färdig dregglis på Lindex, sprättade upp den och använde den som mönster! Det jag lärde mig här var att det är lättare att använda 3-trådig overlock än 4-trådig när man ska "svänga runt" med sömmen på en liten yta. Eller så är det bara jag som behöver ta ett sånt där symaskinskörkort som man fick göra på syslöjden på lågstadiet....

Trikåtygerna kommer från Jofotex (landskapstyget), E-slöjd (randiga), Stoff och stil (elefanterna) samt ett gammalt linne (röd/vit-randigt). Vaxduken som jag använde till haklapp köpte jag på Hantverksmässan i Arcushallen i Luleå för ett par år sen. Tygmärket (grodan) är från Stoff och stil.

3 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Men vad mycket fint du har gjort!Dregglisar skall jag nog också ge mig in på... IKEAs är praktiska, men ack så fula. Min erfarenhet är också att Ottobres mönster är en storlek större än vad som anges!

Jennie sa...

Haha, ja det är ju lätt att vara produktiv när man bara gör såna där små enkla saker...

Mamma på Vift sa...

Hej!
tack för kommentaren i bloggen. Jag har inte ändrat något på mönstret, men jag la aldrig till någon sömnsmån då jag vet att ottobres mönster kan vara något vida i storlekarna.

MVH Kicki