fredag 5 oktober 2012

Höst i luften!

Igår var jag på syjunta med mina pysselvänner och det är banne mig det bästa som finns! Noterar för övrigt att hösten är här. Det mörknar tidigare och tidigare, luften är fuktig och kylig, trädens färger är alldeles fantastiska! Några sommarblommor blommar än i trädgården men på trappan är det ljung i krukorna nu.


Tänkte passa på att bjuda på det enklaste och godaste höstreceptet som finns också - ugnsrostade rotfrukter med fetaostcreme! Man tar bara de rotfrukter man har hemma, denna gång använde jag morot, potatis, rotselleri, palsternacka och lök (det blev blandat röd, gul och vit). Och så lade jag i ett par paprikor som höll på att bli mjuka. Häll över olivolja, örter och salt, blanda runt allt, och rosta på 225 grader i ugnen.


Fetaostcremen innehåller bara mosad fetaost, turkisk yoghurt och nymald svartpeppar. Toppen att göra nu på hösten när det finns så mycket fina rotfruker!

Ha en skön helg!2 kommentarer:

Emma sa...

Vad trevligt att du äntligen är 'tillbaka' och ett stort grattis till bebisen i magen! Jag hoppas du snart mår bra igen! Kram från Emma i Luleå

Jennie sa...

Tack, Emma!! Och vad roligt att höra ifrån dig!!! Hoppas det är bra med er också! Kram!