tisdag 22 oktober 2013

Otursförföljd


Åh, den där lilla koftan ser ut att vara snabb och enkel att göra!, tänkte jag. Blev inte riktigt så.

Jag använde ett mönster från Garnstudio och eftersom jag läste det direkt på hemsidan så hade jag inte en tanke på att kolla om några rättelser gjorts för mönstret. Jag har tagit för givet att det mönster som ligger ute korrigeras direkt om några fel upptäcks. I och med denna utläggning så har ju även ni listat ut nu att så inte är fallet. Alltså fick jag göra om en hel del efter att ha klurat länge på vad tusan det var jag inte förstod i mönstret...

När det till sist återstod 5 cm att virka på bakstycket (den sista delen) tog garnet slut. Detta trots att jag hade kollat virkfastheten och bytt till en mindre virknål än vad som angavs för att jag skulle få rätt mått. Eftersom jag inte haft någon möjlighet att besöka en garnaffär på länge så fick jag beställa ett enda nystan på nätet för att göra klart koftan (fast det blev ju lite andra garner också, förstås. Win-win för affären, så att säga...). Fick ett mejl med en bekräftelse där det stod att de skulle skicka garnerna inom 5 dagar. Två veckor senare efterlyste jag min beställning via mejl men fick inget svar. Ytterligare några dagar senare ringde jag butiken som berättade att ett av de andra garnerna som jag beställt var slut och därför hade de inte skickat några av garnerna. Suck.


Detta lilla enkla projekt har tagit veckor att få klart och jag började nästan befara att lillebror växt ur koftan, så snabbt som han lägger på sig! Men, den passade fint och hade t o m lite utrymme att växa i.

Garnet är Drops egna Merino Extra Fine. Underbart mjukt och skönt. De knallgröna knapparna hade mamma fyndat på någon utförsäljning och tagit med till mig. Det är nog första gången jag virkar ett klädesplagg med passform så att säga. Har mest hållit mig till amigurumis och sjalar tidigare. Det är ju riktigt roligt att virka (särskilt när det flyter på) och går snabbare än att sticka tror jag. Jag går och funderar om jag ska våga ge mig på ett projekt till mig själv. En kofta, kanske?

6 kommentarer:

HönaPöna sa...

såklart du vågar... den där koftan är hur fin som helst, och knapparna - pricken över i:et!

finnkids sa...

Det är ju bara att våga...! :-) Fin kofta och söta knappar!

Emma sa...

Oj vilket tålamod du hade ändå! Fin blev den till slut!

Klockarbarn sa...

Den blev väldigt fin till sist i alla fall. Jag har dålig erfarenhet av Drops mönster och kommer aldrig mer att använda ett från dom. Jag har försökt flera gånger och misslyckats varenda gång. Jag gillar helt enkelt inte hur de gör sina beskrivningar. Jag har mkt lättare för engelska mönster.

Jennie sa...

Tack ska ni ha! Och ja, jag har hört från flera att Drops mönster är onödigt krångliga så nu ska jag nog testa något annat.

sofia sa...

Men åh så fin! Väl kämpat!