söndag 30 maj 2010

Sommar?

Det här lilla setet har jag nog inte bloggat om tidigare. Mössa och dregglis/halsduk i Stoff & stils aptyg. Man kan tycka att det är låsäsong för sådana plagg nu, men inte när man bor i Norrland.... :) Fotot är taget idag, och är inte arrangerat!


Mössan är sydd i en baggy modell, men istället för att ha sånt där skönt häng så står den oftast istället upp som en liten påvemössa!

11 kommentarer:

od Andulky sa...

Jättefin mössa och dregglis! Sitter perfekt på sötnosen!

Onomak sa...

Härligt häng ;) Jättefin mössa! Jag tycker att mössor behövs hela sommaren. Det brukar bli en och annan kall sommarkväll iaf.

Nilla sa...

Oj en sån gullunge! Snyggt kit med mössa och scarf. :) När jag sytt baggymössor har jag fått ta till sjuuukt mycket höjd ;) för att det ska bli såntdär pös eller häng bak. Mycket tyg går det åt!

TRI o MAR sa...

Såå fint! Tack för ditt besök hos mig!! Jag blir så himla gald för lite bekräftelse på det jag gör :-)

Wimsan Mari sa...

Härligt set. Mössa och dregglis är alltid bra att ha.

KroKKoFin sa...

Tack för din kommentar. Ibland förstår jag inte själv hur jag hinner sy. Men jag antar att det är hushållet som får ta mesta delen stryk. Jag har aldrig varit pedant, men sen jag började sy har här nog aldrig varit så stökigt som här är just nu. Och sen har jag ju så klart en underbar sambo som är glad över att jag efter alla år äntligen hittat nåt som jag kan sysselsätta mig med. Jag har gått igenom många "hobby-perioder" men de brukar inte bli särskilt långvariga. Men att sy verkar vara en sak som intresserat mig tillräckligt för att fortsätta.

Helena sa...

Söt påvemössa i såna fall;) Du har en utmaning att hämta hos mig:)

Le Petit sa...

Vilken söt kille och fint apset! Toppen i förra inlägget var jättesnygg!

KRUMELEJ sa...

Vilken toppensnygg mössa!

makrill sa...

Va?! Har jag inte kommenterat den här mössan!? Den är ju hur fin som helst. Aporna gör sig väldigt bra på en mössa :)

Här kommer svar på din fråga om kantband på Gynthersjkortan:
Japp, det är vanlig snedslå. På just den sydde jag ihop ena axelsömmen innan jag kantade, här rundade jag även av "hörnen" på sprundet.

På de senaste jag sytt med knapp har jag sytt ihop båda axelsömmarna innan jag kantat. Då har jag börjat vid ena sprundets "hörn" eller början av det vänstra V-et. Sedan har jag avslutat med en ögla när jag kommit hela vägen runt.

Jag nålar inte fast kantbandet utan låter det löpa med fritt från rullen runt hela halslinningen och lägger det på plats allteftersom jag syr. Snabbast och snyggast!!

Hör av dig igen om du undrar något mer!

Jennie sa...

Tack snälla makrill för tipset!!

Och tack ni andra också för fina kommentarer!