torsdag 29 juli 2010

Sidenbandsbroderi

Idag har jag varit på "Slöjdsammelsurium" på Friluftsmuséet Hägnan i Gammelstad, Luleå. Olika hantverkare bjöd på workshops och jag passade på att prova sidenbandsbroderi. Jag har varit sugen på att testa fritt broderi ett tag, inte minst blir jag inspirerad av svärmors alster, hon är en fena på broderi. Och detta var kul! Så roligt att jag funderar på att gå en kurs. Det var väldigt lätt (fast det beror ju på vad man väljer att göra, förstås) och gick fort, och bäst av allt.... inga regler! Det mesta blir bra och tanken är att motivet ska vara lite "bubbligt" och "löst". Passar mig perfekt! :)


Rosa blommor är väl kanske inte jag i ett nötskal, men lär man sig bara tekniken så kan man ju brodera i princip vad som helst! Kristina Nilsson som hade workshopen har både en hemsida och en blogg där man kan se mer av hennes alster och lära om tekniken, som hon i sin tur har lärt sig i Tanzania.

7 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Oj vad roligt och vad fint det blev! Spännande att testa på en helt ny teknik sådär. Gissa om jag grämer mig över att jag inte kunde hänga med idag...

Le Petit sa...

Häftigt! Vad fint resultatet blev!

KRUMELEJ sa...

Vilket lyckat resultat. Är det säkert att det är första gången? Det ser jätteproffsigt ut.

Aleisa sa...

gud vad fint, hur gör man det? en nål och kör man inne, det är sååå fint att jag måste testa!

Pyssel och Trams sa...

Vad häftigt! Alltid skoj att prova på nya saker och tekniker...och särskilt när resultaten blir sådär fina!=)

Jennie sa...

Tack för söta kommentarer! :)
Krumelej: jag lovar, det är första gången.... och anyone can do it!
Aleisa: det är egentligen väldigt lätt, bara att sy på frihand med sidenband. Men det finns några tips och trix som kan vara bra att lära sig. Kolla på hemsidan som jag länkar till, där finns kanske lite mer info.

Sticktankar sa...

Jag har en bok om sidenbroderier om du vill låna och bli inspirerad. Det finns mycket man kan göra på handväskor ...