fredag 30 juli 2010

Inrutad semester


Sommarens (eller egentligen semesterns, för sommaren är ju inte slut på länge än) projekt bestod ju som tidigare nämnt i att virka rutor. Och banne mig om det inte blev en liten filt av det! Med betoning på liten.... Jag köpte 1 nystan av vardera färg, förutom kantfärgen som jag köpte 2 nystan av. Och när garnet var slut var även mitt tålamod det. 40 rutor fick jag ihop, vilket gav en filt på ungefär 90x50 cm. Lagom att använda i spjälsängen eller vagnen.


Garnet jag använt är Almedahls Bambino bomull (100% bomull). Mönstret kommer från Min inspiration. Rutorna monterade jag genom att virka med smygmaskor i de yttersta maskbågarna, se bra exempel hos Ia nyckelpiga, som också visar fint hur man virkar in ändarna när man har bytt tråd så att man slipper fästa alla trådarna i efterhand. Till sist virkade jag en kant med fasta maskor runt om.

Det krävdes några sena kvällar när familjen gått och lagt sig för att få ha rutorna ifred... Det gavs inte fullt så mycket tid till att virka i bilen som jag drömt om!

Och så dagens loppisfynd! Blir nog en skjorta åt lillen och kanske en topp till mig själv. Tyg finns det så det räcker i alla fall.

7 kommentarer:

Helena sa...

Wow...jag är klart imponerad!!! Själv lyckades jag virka ca 10 cm på koftan till lilla A som jag utgav för att vara mitt sommarprojekt!!! Filten blev ju jättefin:) Å vilket läckert tyg du fyndat!!! Ser fram emot att se lillens skjorta:)

TRI o MAR sa...

Vilken mysig filt!! Önskar jag hade tålamod till detta, eller rättare sagt tid. SKulle gärna virka rutor till en kofta till mig själv.....jättefint tg, skall själv på loppis idag och håller tummarna får några fina fynd.

Le Petit sa...

Vilken underbar filt!! Fantastiskt fin och fina färger! Vad duktig du har varit!

Funderar på att kanske virka lite nu när jag ska börja jobba efter mammaledigheten och har lite pendlingstid till jobbet. Kanske små rutor är lagomt att sitta med på tåget så kanske det kan bli en filt någon gång =).

Miiaoo sa...

Å vilken underbar filt! Grymt avis på er som är så bra på att virka! Jag har svårt att ens förstå dom enklaste instruktioner tyvärr.. =o)) Så några rutor blir det inte här..

Emilia sa...

Så fin filten blev - och fynndade tyget var inte då dumt det heller!

retrostuff sa...

Otroligt imponerad av er som kan virka! Ja, och sen var det ju hur läckert som helst i färgerna!

od Andulky sa...

Underbar filt! Älskar färgerna! Och grattis till loppisfyndet!