söndag 5 december 2010

Ett sjukdomsförlopp

Typiska faser vid influensa:
1. Du är helt slut. Det finns inga krafter för någonting. Feber och värk i hela kroppen.
2. Du känner dig lite bättre men det enda du egentligen orkar är att pyssla lite. Absolut inget hushållsarbete.
3. Du återvänder till verkligheten. Mår fortfarande skit men har inga riktiga ursäkter för att inte göra något vettigt.

Under sjukdomens alla faser är det mycket viktigt med förståelse från omgivningen samt ett obegränsat intag av glass. För det senare rekommenderas varmt den nyupptäckta smaken Saffran och honung, vilken innehåller mycket hälsobringande ingredienser och dessutom är lite mysigt julig i smaken.


Som pysselprojekt rekommenderas enkla saker där man inte behöver räkna maskor eller hålla reda på ett mönster. Virkade disktrasor i lin kan verka väldigt tråkiga men är de facto extremt bra att använda! Ingen Wettextrasa i världen kan riva bort intorkade matrester från bordet som en lintrasa! Idén kommer från Pyssellycka som hade vänligheten att virka en trasa åt mig vilken genast blev en favorit. Behöver väl inte nämna att det också är ett bra sätt att använda upp garnrester på, va?

PS. Befinner mig i fas 3 just nu.

8 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Men stackare. Hemska flunsan... Fina disktrasor, dock! Snygg färg.
Jag har fått tipset om att man kan virka i båda maskbågarna, fast i varannan maska. Det tänkte jag testa om jag får flunsan någon dag...

TRI o MAR sa...

Usch, du får krya på dig! Vet hur det känns, har tampats med halsfluss hela veckan.

retrostuff sa...

Hua! Hoppas alla förstår att det tar ett tag till att kliva ut i verkligheten. Krya på dig.

Jennie sa...

Tack ska ni ha! Nu var det ju inte meningen att jag skulle bli tyckt-synd-om när jag skrev inlägget. Tänkte mest berätta om hur man kan hitta svepskäl för att få pyssla lite mer än vad man egentligen har tid till (fas 2). :)

Känns förresten bättre idag även om chefen försökte skicka hem mig från jobbet, kollegorna tittade medlidande på mig och kunderna avslutade samtalen med "krya på dig!" Haha...

mynta sa...

Usch, det låter jobbig! Feber och värk är ingen hit, hoppas det vänder snart. Krya på dig!

Disktrasorna är jättefina, en sådan skulle jag vilja testa att virka. Använder du något särskilt garn?

Jennie sa...

Mynta: jag har använt vanligt lingarn, en rest från när jag stickade en tröja. Bara det är lin så funkar det nog. Tänk bara på att den kan behöva tvättas några gånger innan den suger upp vatten riktigt bra! Och så ska man inte virka den alltför tät. Jag gjorde vanliga stolpar i ena maskbågen. En annan variant beskriver Pyssellycka ovan. (Fast den fattar inte jag... om man bara virkar i varannan maska så har man ju bara halva antalet maskor kvar till nästa varv?)

Nu fick jag visst det att låta som att disktrasor är en hel vetenskap! :)

Pyssellycka sa...

Jennie, jag tror att man gör en stolpe, en luftmaska, hoppar över en maskbåge och gör en stolpe i nästa. Det borde väl funka?

Jennie sa...

Aha! Ja, det borde funka! Testar det nästa gång!