söndag 13 februari 2011

HusmoderstipsFör några dagar sedan fick jag äntligen packa upp symaskinen och brumma igång efter flera månaders sytorka! Och jag sydde två.... fyrkanter. Köksgardiner. Inte särskilt upphetsande men jag var alldeles lycklig av att få ha sytt överhuvudtaget. Nu är det inte just fyrkanterna jag så gärna vill visa upp utan snarare tipsa om en fiffig lösning som redan fanns i huset när vi flyttade in. I köket är det lite trångt mellan hyllorna och det ena fönstret och istället för att försöka rymma en gardinstång sitter det helt enkelt en list med kardborrband över fönstren. Det är bara att sy fast andra delen av kardborrbandet på tygfyrkanten och trycka fast gardinen. Ganska smart, tycker jag.


8 kommentarer:

makrill sa...

Det var nog ett av de bästa tipsen som jag fått!! Ska genast ge mig på en sådan lösning här hemma i köket, där jag idag har såndär plastvajer (som slackar efter ett tag = inte snyggt...).

Härligt att få sätta händerna på maskinen igen :) Önska många sköna stunder framöver!

od Andulky sa...

Smart!!!!

JuMel sa...

Fiffig idé!

Hulda sa...

Fiffigt!! :)

Hanna P S sa...

Visst är det smart, så har jag gjort i sonens rum. Fast jag satte gardinen innanför fönsterfodren, närmare själva glaset. Då får man liksom en ram runt tyget!

Pyssellycka sa...

Mycket smart!
Och kul att se dig blogga igen! Kram :-)

Stratus sa...

Så smart! Det ska jag göra i köket, där vi har trångt mellan skåpen.

Amo sa...

Så har vi, fast inte för gardinerna, utan för myggnäten.
Man köper spetsgardin och klipper till bitar som lagom fyller fönstret. Sätt kardborrband på fönsterkanterna och spetskanten. Skönt att få myggfritt och tar ingen plats alls när myggsäsongen är över och andra ska lagra myggfönsterramar...