måndag 14 januari 2013

Mat?

Jag tänker ofta att jag skulle skriva om mat också. Jag älskar nämligen mat! Och jag tycker själv att vi äter rätt god mat här hemma... :) Men så är det det där med att fånga det på bild. För matinlägg utan bilder är ju faktiskt inte mycket att ha. Och dels tycker jag att det är svårt att fota mat så att det ser aptitligt ut, och dels så äter man ju middag på kvällen när det är mörkt och eländigt fotoljus.


Här kommer i alla fall något som fastnat på bild - förmiddagens mellis. Grovt mosad avokado, finhackad rödlök och en gnutta örtsalt. Enklare kan det absolut inte bli. Nästan inte godare heller. Idag ligger det dessutom på makens surdegsbröd, vilket inte gör saken sämre. Till det en smoothie med björnbär och hallon.

Det här borde väl också vara fullt av nyttigheter, tänker jag, och känner mig lite hurtigare.

5 kommentarer:

HönaPöna sa...

Både ser gott ut, och låter gott... förutom avokadon då...! :-)
Säkert jättenyttigt iallafall!

Pyssellycka sa...

Mums. Lite grönkål i smoothien, har du testat det? Och lite proteiner i form av mandlar eller cashewnötter för att balansera blodsockret.

Jennie sa...

Grönkål, det låter ju supergott!! I lagoma mängder, förstås... testade att ha det i hoummus nyligen - en riktig hit! Och ja, det där med proteinet borde jag kanske tänka mer på.

Anonym sa...

Ja, Jennie! Blogga mat oxå, det vore kul!

soy

Åsa Tidqvist sa...

ja, skriv gärna om mat! Vi älskar mat här hemma hos oss!