tisdag 15 januari 2013

Mjukaste overallen

Det mesta som kan behövas till bebisen finns ju sedan tidigare, men eftersom vår son är född i juli och denna bebis kommer i januari så är vi i otakt med säsongsplaggen, så att säga. Det fanns flera kortärmade bodysuits men inte så mycket rejäla plagg i de minsta storlekarna. Så jag bestämde mig för att sticka en varm overall. Den är gjord i Drops BabyAlpacaSilk, vilket är det mjukaste och skönaste garn jag någonsin klappat på! Även mönstret kommer från Drops. Jag har bara ändrat lite och gjort resårstickning istället för mosstickning i ärm- och benslut.


Nu vet jag inte riktigt vid vilket tillfälle denna overall passar - blir nog lite för varm inomhus men för kall utomhus? Och för varm att ha under en vanlig overall? Men om jag ska bära i bärsjalen under min jacka så kanske det kan vara lagom...? Återstå att se.

Vet inte heller om jag blockade den helt rätt. Borde den ha "mer axlar"?

9 kommentarer:

HönaPöna sa...

Men å... den är ju jättesöt! Hoppas verkligen du hittar många användningsområden för den, synd vore det annars!

od Andulky sa...

Underbar!Jag har haft stickade ulloveraller till båda mina yngsta. Dessa har jag använt jättemycket i sjalen med bärskydd över. Var helt perfekt när det var kallt ute!

Ayda Lund sa...

Åh!! Finaste och pyssligaste bloggen!!! Kram från Ayda

Nusse sa...

Bedårande!

Pyssellycka sa...

Den är otroligt fin! Jag tror absolut att ni får användning av den. I bärsjalen blir den nog perfekt!

Fiff sa...

Den ser ju alldeles ljuvlig ut! Men klassiska plagg med mönsterstickade ok brukar väl se ut lite sådär upptill? Eller? Hade en tröja som såg knasig ut, men den skulle va så.
Du får säkert användning av overallen. Ibland skiftar ju temperaturerna rejält från dag till dag och då kan det ju va bra att ha nåt att byta med :-)
Skönt att jag inte är ensam om graviddvala också ;-) Kram

Fangoria sa...

Åh vilken otroligt fin!

maria syr och så vidare sa...

Men du va fin, fantastisk! Vilket hantverk!

Evasleva sa...

Åh, den är fantastisk! Jag hittade en stickad overall på loppis som jag använt under overallen när det varit jättekallt, eller bara den som ytterplagg. Bäbisen ligger ju ändå i vagnen under filtar eller i åkpåse :)

Stort grattis till fina bäbisen! Tuff start kan jag förstå.