lördag 3 augusti 2013

Overall, eller vad?


Tyget "Hej sa Petronella" inhandlades på syfestival för ett par-tre år sen. På den tiden då jag fortfarande trodde att jag sydde mycket. Storebror som då älskade Petronella-sången har hunnit bli lite för stor för detta tyg, tycker jag. Men så bra att lillebror kommit och kan kläs i det då!

Tidigare har jag inte gjort såna här hela bodysuits då jag tyckt att de mest ser ut som pyjamasar. Men nu har jag kommit på att de är världens smidigaste plagg utan några glipor eller resår som sitter åt någonstans. Och skillnaden mellan pyjamas och bodysuit är, enligt mig, muddarna. Om man sätter kantband i ärm- och benslut istället för mudd så ser det inte lika mycket ut som pyjamas längre.

Jag gjorde om ett Ottobremönster genom att förlänga ärmarna och benen och sätta kantband istället för muddar. Till storebror har jag alltid smalnat av modellerna på bredden också men lillebror har en annan kroppsform så här behöll jag originalstorleken. Dock tänkte jag inte på att det kan bli lite "fladdrigt" i ärmar och ben utan mudden så på nästa suit (finns det verkligen inget vettigt svenskt ord för detta plagg? Overall?) tar jag nog in lite på vidden överallt. Och så glömde jag att man behöver förlänga lite i överdelen (för ryggen alltså).

Så med alla dessa små missar får det kanske bli en pyjamas trots allt? Det återstår att se hur den sitter på, ännu är det någon storlek för stor.

De bruna kantbanden gjorde jag av en t-shirt som jag själv kasserat. Jag gillar återbruk.

9 kommentarer:

Emma sa...

Superfin! Vad duktig du är:) den ser väldigt proffsig ut!

Pyssellycka sa...

Ja, jag kommer ihåg när du köpte det! Kul att det kom till användning till slut och overallen blev jättefin. Dock kan jag inte säga att jag riktigt håller med om muddarna, har själv gjort ett flertal jamaser med kantband... ;-)

Jennie sa...

Pyssellycka: fast åt det hållet är det väl helt ok! Då ser det ju ut som att man sover i värsta lyxdressen! :)

Jennie sa...

Emma: Tack, vad snäll du är! Men nej... särskilt proffsig är den nog inte.. :)

Mirre Syr sa...

Det blev jättefina och overall är verkligen praktiskt till små aktiva, härliga barn! :)

Viffla sa...

Så himla fint! Jag får världens syinspiration av din blogg.

Jennie sa...

Tack, Viffla!! Vad glad jag blir att kunna inspirera andra!

Nusse sa...

sparkdräkt? eller måste det vara fötter på en sån?

Jennie Bergius sa...

Underbar! Hade varit fin på vår lilla skrutt (som kommer i januari :)!

Ha en härlig lördag <3 Jennie