lördag 11 januari 2014

Glada krokodiler


Trots att jag har mängder av tyg här hemma att sy av så tyckte jag att det var kul att köpa några nya barntyger på syfestivalen i höstas. Man blir ju trots allt lite trött även på det som inte använts när man sett det i hyllan för länge. Det här krokodiltyget från Znok är ett av de nya tygerna. Något som jag blev extra glad över på syfestivalen var att så många av tygerna var ekologiska, även detta. För bara några år sen när jag började sy så var det jättesvårt att hitta ekologiska tyger. Och helt omöjligt att hitta roliga barntyger som var det. Nu känns det som att det är övervägande ekologiskt och det är en sån positiv utveckling!  Det blev en t-shirt till storebror. Han avskyr långärmat så vi kör med korta ärmar året om. Han blev nöjd och då är jag också det. 

Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv här. I mitt nya liv ska jag ju vara lite mer noggrann och när sonen använt denna tröja en gång så insåg jag att jag lyckats dra i tyget när jag sydde på halsremsan så att det rynkade och drog sig lite. Det hade jag inte ens märkt när jag gjorde den. Men jag var inte sämre än att jag satte mig och sprättade och sydde om tills det såg bra ut! Det hade varit otänkbart för mig tidigare. Då hade jag istället struntat i att göra om och sen retat mig på felet varje gång jag såg den. Det här känns på ett sätt trevligare även om jag fick ägna en stund åt att göra om... 

3 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Jättefin tröja! Och heja! Bra jobbat med sprätten! Nog är det tillfredsställande att få ett resultat som man kan känna sig nöjd med!

Emma sa...

Superfin! Önskade att jag var så noggrann, får jobba på min personliga utveckling:)

Fiff sa...

Himla skoj med ekologiska tyger! Att det blir mer och mer :-)
Och tröjan är ju sjukt snygg!