onsdag 8 januari 2014

Ugglefröjd


Storebrors uggletröja är äntligen klar. Som vanligt tog det inte lång tid att sticka men strandade på monteringen. Eller tja... det bästa med den här modellen (förutom att jag tycker att ugglorna är så söta) är det inte krävs någon montering! Men under ärmarna ska man få ihop några maskor med något som kallas "kitchener stitch". Det var nog egentligen inte så svårt men jag behövde koncentrera mig en stund för att få till det och hur ofta kan man det som föräldraledig...? Hittade instruktionsvideor på You tube med pladdriga amerikanskor som bara gjorde mig mer frustrerad för att de pratade så mycket. Men på garnstudios stickskola hitta jag instruktioner till något som kallas "osynlig söm". Jag tror att det är samma som kitchener stitch. Så värst osynlig blev den dock inte för mig! Men nåja, det är ju trots allt bara några maskor under ärmen vi pratar om. Och färdig blev den ju till sist med pärlor som ögon också, vilket var det viktigast för storebror.

Dassig färg på den här bilden. Färgen på garnet återges bäst på bilderna nedan.

För en gångs skull blev dessutom storebror nöjd med resultatet och den är faktiskt den enda tröja han velat ha på sig de senaste dagarna. Jag kommer aldrig tvinga honom att ha något på sig bara för att jag har gjort det om han inte gillar det. Men visst är det roligt när det går hem.


Syskonmatchning anses väl generellt lite töntigt men jag kan inte låta bli att tycka att de är toksöta i sina uggletröjor. Fast då är jag ju mamma och tycker att de är söta i vad som helst. :)

Det här med att fånga barn på bild... och två som ska sitta stilla samtidigt. Omöjligt. 

Garnet är en fantastiskt mjuk och skön merinoull från Debbie Bliss (Rialto Aran) och mönstret är gjort av Kate Davies och finns här på Ravelry.

Och vill man se mer av lillebrors gula tröja så bloggade jag om den här.4 kommentarer:

Fiff sa...

Men wow, vad fin! Snygg matchning! O färgernyanserna är fantastiska, båda två.

Pyssellycka sa...

Men å vad fint, som vanligt är jag stum av beundran över hur fantastiskt du kan sticka. Det där ugglemönstret är verkligen något extra. Fina färger du har valt på tröjorna också!

Anonym sa...

Jennie, jag är STUM av beundran!!!
kram, Carin

Tyg och otyg sa...

De är superfina de där tröjorna och du har valt riktigt fina färger också. Lagom syskonmatchat, tycker jag!