lördag 4 januari 2014

Virkad kjolJag har blivit lite såld på virkning. Den här kjolen kom till genom att jag hade ett par nystan Drops Karisma över. Det slutade med att jag fick köpa till flera nystan innan kjolen var klar. Själva virkandet gick ganska snabbt men väntetiden mellan garninköpen blev desto längre.Jag följde det här mönstret från Drops. Trodde jag. Men halvvägs genom kjolen insåg jag att jag hade gjort vanliga stolpar istället för dubbelstolpar. Inte direkt som att jag funderade på att göra om, det var bara att virka på i samma mönster och det funkade ju lika bra tycker jag.Jag vet inte alls om jag kommer att trivas i en virkad kjol egentligen. Måste sy en underkjol först också. Men om inget annat så funkar den bra som rumpvärmare över byxorna när man går ut på vintern!

3 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Men så läcker! Och vilken snygg färg! Hoppas att du kommer att trivas i den. Var det svårt att pricka rätt med storleken?

Jennie sa...

Tack! Nej, jag fick till det ganska bra med storleken, men virkade faktiskt en provplapp först för att se. Mönstret var one size men det går att öka eller minska med ett visst antal stolpar så att man hamnar rätt.

Emilia sa...

Jättesöt!