måndag 14 december 2009

God natt!

Hittade äntligen ett mönster på pyjamas som verkar både praktiskt och tillräckligt enkelt för mig att klara av att sy... Tycker att det verkar så krångligt att sy blixtlås-varianterna som går ner längs ena benet, även om det är väldigt praktiskt när man ska byta blöja. Den här modellen har omlottöppning i halsen och tryckknappar i grenen och kommer (förstås) från Ottobre.

Det här tyget är egentligen lite för ljusblått och gulligt för min smak, men det var ökotex-märkt och bara det fick mig att falla! :) Som pyjamas tycker jag att det blev lite gulligt i alla fall, och tyget var av tjock, fin kvalitet så den blir säkert jätteskön. Köpt från Sydrömmar. Vit ribbad mudd från Nea Nobelle.

Det randiga tyget har legat i mitt syskåp i evigheter, minns inte var det kommer ifrån. Röd muddtrikå från Stoff och stil.

Tryckknapparna köper jag från Bibbis textil. Just tryckknapparna höll på att göra mig galen i det här projektet, då de hamnade snett på något vis så att en av "taggarna" kröp upp genom hålet som man ska knäppa knappen i... Det hände om och om igen och jag har ingen aning om varför! Nu sitter de på plats i alla fall, och alla går att knäppa.

9 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Superfina! Gillar också den där modellen, har sytt några till O (fast med annan halslinning) och de har verkligen varit bra. Jag upplever dock att mönstret är lite kort i kroppen, så jag förlängde det en bit.

Rackarns med knapparna. Hoppas att du lyckas lura ut vad som är fel, det hela verkar ju väldigt mystiskt.

Jennie sa...

Ja, det är ju det som är problemet när man syr i storlekar som är för stora till honom nu... Jag får ingen chans att kolla om passformen är bra! Jag kanske ska förlänga mudden lite om jag gör fler, för säkerhets skull. Tänkte ändå att jag skulle testa att sy fast en hel mudd, och låta knäppningen sluta ovanför mudden nästa gång.

Pumla sa...

Hej, vad roligt att du ville vara med i min utlottning. Hoppas också ni får en trevlig jul söderut :)

Vad mycket fint du har i din blogg!! Jag undrar om du är intresserad av ett byte? Ditt mönster på body m kuvert öppning mot något? Sytt, tyg, slant? Hör gärna av dig isåfall.
Må gott!

Pyssellycka sa...

Alltså, jag tycker inte att det var benen som var för korta, utan själva kroppen, den skar upp i grenen så att säga ganska snabbt. Jag föreslår att du förlänger kroppen istället för benen!

Pumla sa...

Hej igen. man kan väl aldrig ha för många mönster :) Jag ska få storlek 74, men vill gärna ha fler storlekar *latmask, orkar inte skala upp/ner*
Om du orkar rita ett eller två storlekar? Let me know :)
/Johanna, Pumla

Nilla sa...

Va fina pyjamasar! Jag gjorde precis så som du gissade. Sydde ihop mudden i bensluten och lät knäppningen börja ovanför. Lite fippligt att få in benen på en 2-åring men det går. Man får liksom ta knät upp mot magen innanför pyjamasen för att inte sträcka och dra i den för mycket. På lillebror går det fint för småbebisar är lite vigare. :P

Jennie sa...

Tack för tipsen, Pyssellycka och Nilla! Jag ska dels förlänga kroppsdelen och dels testa att sy en hel mudd nästa gång. Lillen är ju vig än så länge (bara fem månader), så det borde funka fint.

Thea sa...

Jättesnygga! Den randiga är jag jättesvag för.

Trist med knapparna. Är det Pryms tång du har? Den tycker jag är överlägsen.

Jennie sa...

Thea: jo, det är en prymtång. Kan kanske vara så att jag slarvat med att trycka ner knapparna helt i tången innan jag tryckt fast dem i plagget. Jag tycker att jag varit noggrann, men det är enda förklaringen jag kan komma på...

Kul att ni gillar pyjamasarna i alla fall!