onsdag 9 december 2009

Snålheten bedrar visheten

Jag tänkte så här.... jag köper ju alltid för mycket tyg bara för att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med det eller hur mycket som egentligen går åt, viket resulterar i massor av överblivet tyg när jag sytt klart. Onödigt! Så när jag var på Gittes tygkälla och storhandlade för ett tag sen köpte jag bara precis så mycket som går åt till en body av varje tyg. Eller lite mindre, faktiskt. Glömde räkna in extra material till både blöjflärpen och omlottringningen... Så jag kom hem med ett antal tyger med sisådär 5-10 cm för lite tyg! Men detta slutade som en solskenshistoria då jag blev "tvungen" att testa ett nytt mönster. Om man inte gör omlottknäppning så räcker nämligen tyget! Och ärligt talat så är det ju roligare om inte alla kläder är sydda enligt samma mönster! Resultatet ses nedan.

Trikåtygerna är från Gittes och muddtyget från Stoff & stil. Jag tycker att färgkombinationen är superfin.

4 kommentarer:

Thea sa...

Jättejättesnygga! Vilken tur att det blev fel! ;-) Verkligen snygga färger ihop också.

Pyssellycka sa...

Snyggt, S kommer att bli som en liten karamell!

KroKKoFin sa...

Hihi...som boende några hundrameter från Gittes och som den tygälskare jag är så känner jag igen tyget. Visst är randigt urhärligt!!!! Fina saker du gör. Och vilken fiffig lösning att ha lillen i bärsjal när du syr. Det ska jag tänka på när vår lilla kommer i april.

Jennie sa...

Oj, KroKKoFin... Det låter nästan farligt att bo så nära Gittes när man är tygälskare! :) Jag har mina föräldrar i närheten och brukar fylla upp resväskan när jag varit på besök. Och då kan man ju bara ta med en begränsad mängd, menar jag (även om det faktiskt har hänt att jag fått skicka lite i ett paket!). :)

Bärsjalen funkar super när de är små, då sover du ju ändå så mycket. Nu är han för stor och rörlig, men då har vi babysittern som kan funka en stund! ;)