onsdag 14 april 2010

Materiell lycka


Ja, ibland känns det nästan som att lycka kan köpas för pengar! ;) Jag har länge varit lite sugen på ett "KnitPro"-set. Det är ett set med utbytbara stickor som man sätter ihop med olika långa kablar. Man kan med andra ord kombinera rundstickor i alla tjocklekar och längder. Mycket praktiskt! Häromdagen blev setet mitt! En för tidig födelsedagspresent. Jag valde stickor i trä eftersom jag tycker att det är skönast att sticka med. Paketet innehöll förutom lite lullull 7 olika storlekar på stickor och 4 olika längder på kablarna. En variant är redan i användning; stickor nr 5 och 40 cm kabel. Jag är dock lite, lite besviken eftersom det är svårt att få ihop stickningen då stickorna är så pass långa och kabeln så kort. Men det är ju bara med den kortaste kabeln som detta problem uppstår och man vänjer sig kanske. Projektet ska bli en tröja till gossen.

8 kommentarer:

od Andulky sa...

Känner igen den där lyckan :-).

Le Petit sa...

Vilket smart stickset! Snygg pyjamas i förra inlägget!

SandraS sa...

Jag har också det där fina sticksetet! Det är jättebra! Jag har inte problem med att kortaste kabeln känns kort så jag tror det beror lite på vinklingen av stickorna, men har du problem med att ena stickan vill skruva upp sig. Det har jag och antagligen snurrar jag omedvetet på den stickan när jag stickar.

Jennie sa...

SandraS - du har rätt! Om man vinklar stickorna lite mer neråt/bakåt så funkar det mycket bättre!! :) Tack för tipset! Jag har tänkt att problemet med att stickorna skruvar upp sig skulle kunna uppstå. Än har det inte hänt mig men jag har ju nyss börjat använda dem så vi får väl se. Trist om stickningen skulle glida av stickorna för att de skruvas upp! :(

Pyssellycka sa...

Ja, ibland kan lycka köpas för pengar! Speciellt om det är något sådär smart som ditt stickset verkar vara.

Eva i Stäket sa...

Om du har de korta 10 cm stickspetsarna av Symfonie Wood till 40 cm kabeln blir det bättre. Det är så det är tänkt! Annars är det jättesvårt att sticka med 40 cm kabeln!!

Jennie sa...

Jaha, finns stickorna också i olika längder? Hm, trodde tanken var att samma stickor skulle passa till alla kablar....

liene sa...

Mycket fina och bra stickor-jag själv har byt till de!
Lyckan är sann!