fredag 30 april 2010

Mer än en pyjamas


Äntligen ett plagg till mig själv som inte kommer att användas som pyjamas! Jag har ett antal misslyckade tunikor och tröjor som jag sover i eftersom jag inte vill kasta bort dem, men inte heller visa mig i dem... Men den här gången blev jag nöjd.

Tyget är så mjukt och skönt, viskos-jersey från Ohlssons. Jag har nyligen "upptäckt" detta fantastiskt sköna material men läste häromdagen att framställningen av viskostyget är väldigt miljöbelastande. Jag har bara tänkt att ett naturmaterial borde vara bra för miljön, men precis som med bomull så används det tydligen mycket kemikalier vid beredningen. Jättetrist, och innebär att jag kommer att leta efter andra material i fortsättningen!

Mönstret är från Ottobre - barntidningen! Jag läste på en annan blogg (minns naturligtvis inte vilken) om någon som hade använt ett barnmönster till sig själv. Jag tänkte att det är ju kul för de som är så små i storleken.... Jag har själv 38/40 (M) i överdelar. Men Ottobres mönster är ju så löjligt stora att jag ändå fick för mig att mäta på mönsterdelarna när jag hittade en fin tunika i barntidningen. Måtten stämde bra och den sitter perfekt! Den enda förändringen jag gjort är att jag förlängt den ett par-tre centimeter, men jag är ganska lång så det måste jag alltid göra.

Har faktiskt redan visat mig på stan iklädd tunikan... Och jag tror att det blir fler av samma mönster framöver.


Den var visst lite skrynklig vid fototillfället, men men...

14 kommentarer:

Helena sa...

Den var ju verkligen superfin!!! Vad smarat att använda barnmönster! Det måste jag testa. Verkar ju funka bra...åtminstone om man syr i mjuka stretchiga tyger:)

makrill sa...

Jättesnygg!! Jag är så himla sugen på att sy mer till mig själv. Klickade precis iväg en beställning av två gamla Ottobre woman... Men jag har ju stl 36 så egentligen kan jag nog mycket väl utgå från barnstorlekar!

mysigtdesign sa...

Vad fint den sitter på dig. Verkar vara ett svårt material tycker jag, men så syr jag också mest i "stumma" tyger.
Kolla förresten in hos oss och var med i vår utlottning. /Carro

Onomak sa...

Vad fin den blev! Smart att använda barnmönster!

Jennie sa...

Tack, vad kul att ni också tyckte att den blev bra! :)

Helena> jo, det funkar nog bäst i mjuka material och lös passform... Ska inte ge mig på kläder i stumma material i barnstorlek!

Mysigt design> med overlockmaskinen tyckte jag inte alls att det var svårt att sy i viskosjerseyn, men jag syr ju mest i trikåmaterial. Fin utlottning, klart att jag vill vara med!

od Andulky sa...

Superfin!!

Beata sa...

Snygg! Förstår att du blev nöjd!

Emilia sa...

Supersnygg - den kan du vara nöjd med!

Singh sa...

Sååå fin! Både figurnära och ändå med vidd nertill, hellyckat!

Doris_Assar sa...

Från barntidningen??? Hahaa, heja Ottobre! ;-) Jättefin!

Såg att du för typ 2 veckor sedan frågat mig om solhattsmönster! Sorry för sent svar! Det är mitt eget men jag är inte 100% nöjd med det, skulle egentligen vilja att hättan bestod av 5 eller 6 tårtbitar, tror det sitter bättre då (jag har 4). Vet att det finns ett gratismönster på Ottobres hemsida, kanske värt att testa? Vill du i alla fall ha mitt så kan jag skicka det förstås! :-)

Maria sa...

Jättesnygg modell!

rino sa...

kul att du vill vara med i min tävling
jag hade inte sett din blogg tidigare men nu ska jag följa vad du gör:-) ha det bra/carina

KRUMELEJ sa...

Himmel vad fin den blev. Kul att du provat ett barnmönster. Tanken har snuddat vid mig att det kanske skulle funka, men har inte testat. Är själv inte så stor så det kanske inte krävs så stora förändringar från stl 170.

Jennie sa...

Tack snälla ni! :)