torsdag 9 september 2010

Smala byxor


Har länge tänkt testa en lite smalare modell av byxor till lillkillen. Alla som någon gång använt mönster från Ottobre vet att deras kläder är allt annat än smala! När jag såg en pysselkompis son i ett par smala hemsydda byxor bad jag därför att få låna mönstret. Det visade sig att de var så smala för att hon tagit en mindre storlek och helt enkelt förlängt dem. Så jag gjorde samma sak! Istället för att fålla dem satte jag på en extra mudd istället. De kommer nog passa färg- och storleksmässigt till bodyn i förra inlägget som är storlek 86.

Fuskgylfen blev jag inte klok på hur man skulle sy men är man av en otålig natur hinner man inte tänka efter eller fråga sin kompis som fått till det tidigare utan hittar på en egen lösning. Det enda jag vet är att det inte kan ha varit tänkt att göras så som jag gjorde men jag tror att det här också funkar! Fast om jag gör fler exemplar måste jag nog kolla upp hur det är tänkt egentligen.

Mönstret är från Allt om handarbete nr 3 Mars 2009. Tyget är en jeansliknande interlock från E-slöjd. Muddar och knappar från Stoff & stil.

5 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Jättefina! Läckert med knapparna sådär, roligt med lite detaljer!

Emilia sa...

Så fina - snyggt med lite smalare och fin detalj med knapparna!

Skapat av mig sa...

De blev ju urfina!

V. sa...

Jo, "gylfflärpen" ska vara på insidan byxorna och sys fast från utsidan. Så att man får en liten öppning liksom. Då ser det ut som på vanliga jeans fast utan ett blixtlås där bakom. Hmmm...svårt att förklara. Men jag tycker att dina byxor blev coola och att det var en rätt läcker effekt att ha "flärpen" utanpå också.

V.

Jennie sa...

Haha, nu förstår jag precis! Det hade absolut blivit snyggare att göra så! Nästa gång.... :)