lördag 5 mars 2011

Alla gör det...


... även jag! Lapptäcken, alltså. Jag har sett så många fina lapptäcken på olika sybloggar men det var först när Gerda lade ut en tutorial som jag fick ändan ur och gjorde ett själv. Inte för att det är så avancerat men hon hade några smarta tips och tricks som var användbara.


Det är många bebisar på gång i bekantskapskretsen och en filt tycker jag är en riktigt bra present. Vi använde själva många små filtar i början (så mysigt!) men det var inget vi fick i present. Bodysar i storlek 56 hade vi däremot gott om, så att säga.Den här lilla filten fastnade dock både maken och jag själv för så den får stanna här. Tror inte heller att våra vänner uppskattar 70-talsmurriga färger riktigt lika mycket som vi gör. Men har man väl börjat med lapptäcken så blir man fast, verkar det som. Det kommer flera med andra ord!


Bara second hand-tyger, förutom fleece-fodret på baksidan.

16 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Men vad roligt, och vad fint det blev! Och så murrigt var det ju inte.

Annas alster sa...

Vilket underbart fint lapptäck tycker jag, som vanligtvis int eär så förtjust i 70-färger :) Är också väldigt lapptäckessugen. Har tyvärr väldigt dåligt med tyg-tur på mina loppisrundor...

Le Petit sa...

Snyggt! Förstår att ni vill behålla lapptäcket själva =)

retrostuff sa...

mmm... man blir fast. Det är som du säger så himla kul att bara sitta och plocka och matcha tygbitarna. Snyggt blev det också!

Jenny / Ekopyssel sa...

Vilket fint lapptäcke, tycker att det blev jättefint färgmässigt.

Miiaoo sa...

Jättefint!! =o)
Vill också testa, men jag får aldrig tummen ur.

od Andulky sa...

UNDERBART!

Emilia sa...

Jättefin - gillar sjuttiotalsmurrigt ;)

Retro Elephant sa...

Vilken härlig blogg och vilket kanonfint lapptäcke!

//Lina

ulrika sa...

läckert retro-täcke! vicken fin å trevlig blogg du har, halkade in här imorse, återkommer! ha en fin dag,

Helena sa...

Sjukt snyggt!!! Så kul att se något nytt sytt från dig:)

Carro/mysigtdesign sa...

Vad snyggt du har kombinerat ihop alla mönster och färger. Gillar verkligen lapptäcken i din tappning...

makrill sa...

nejmen, jag har missat det här inlägget!! så fint ditt täcke är, gillar verkligen färgerna och dina tygkombinationer! hur stora har du gjort dina lappar? mina är 13x13 inkl sömsmån (för att få rutan 12x12), men jag funderar på om det inte skulle vara fint (om än pilligare) med mindre rutor?!

Jennie sa...

Tack allihop för uppmuntrande kommentarer! :) Och vad roligt att några nya besökare har hittat hit!

makrill: jag körde också på 13x13 cm inkl sömsmån, men drog till med 1 cm söm i båda sidor,vilket ger 11x11 cm färdiga rutor. Tycker att det blev ganska lagom.

makrill sa...

jag igen...
är inte riktigt skärpt måste jag ju erkänna... använder nog huvudet till att tänka på lite annat än att hålla reda på sömsmånerna :) mätte mina färdiga rutor och de är ca 11,5 x 11,5 (jajaja, tyckte väl att jag inte fick ihop 12x12 med det slutliga måttet på täcket) men nu är jag ännu med konfunderad, har enligt min maskin sytt med 1 cm sömsmån (så i själva verket borde ju de färdiga rutorna vara 11 x 11!! och då var jag ju ännu mer fel ute innan. oj vad smart jag känner mig...)

nej, jag orkar inte sicksacka mina rutor. men jag syr med små stygn och är noga med att pressa ner sömsmånen på baksidan.

att sitta och kombinera rutorna kan visst få tiden att flyga iväg!

Piri-Piri sa...

SÅÅÅ snygg VILL HA!! :)