lördag 5 mars 2011

Funderingar kring tygsamlingar

Det är förfärligt sorgligt att det mesta av mina pysselsaker har legat nerpackade i lådor i närmare ett halvår. Men nu har de börjat komma fram i dagens ljus, undan för undan! Maken hävdade vid flytten att det var "minst 30 flyttlådor med tyger", vilket naturigtvis inte var sant. Det var max 20 lådor och då var garnet också inräknat! ;) Jag tyckte att han överdrev väldigt men nu när jag börjar packa upp så inser jag att den mängden tyg jag har hemma nästan är... lite sjukligt. I alla fall om man ställer det i förhållande till hur mycket jag syr. Har därför infört ett omedelbart köpstopp på tyger och garner. Det är faktiskt riktigt kul att packa upp och tyger som jag för länge sedan glömt att jag hade! Jag är riktigt sysugen och inspirationen är på topp! Men det här med köpstoppet. Det kan ju inte gälla i alla lägen - det förstår ju vem som helst! När man hittar ett riktigt snyggt retrotyg måste det ju inhandlas. Jag menar, möjligheten att beställa en meter om en månad finns ju inte, det är här och nu man ha chansen! Dessutom gör man ju ingen större påverkan på miljön genom att köpa second hand-tyger. Det är ju inte som att nyproducera. Med bakgrund av det här resonemanget blev jag mycket lycklig när jag idag fyndade (bl a) två Gynther-böcker och ett alldeles underbart blommigt påslakan i fint skick på Erikshjälpen!


Nu ska jag packa upp overlockmaskinen och se hur den ar klarat flytten. Jag är lite orolig eftersom flyttgubbarna inte hade tagit mina förmaningar på allvar utan kastat ner maskinen i en flyttlåda utan att på något sätt slå in den. Håll tummarna, gott folk!!

5 kommentarer:

HönaPöna sa...

håller helt med dej... vissa tyger bara måste köpas! :-)

rino sa...

modigt att låta flyttgubbar packa overlocken;-) Hoppas allt gick bra

Jennie sa...

Rino: ångrade det bittert när jag såg hur den transporterats, trots skriftliga (post it-lappar på maskinen) och muntliga varning om hur känslig den är! Men det kändes inte precis som något bra alternativ att ha den som handbagage på flyget heller...

Fangoria sa...

Ja inte kan man hoppa över fina second hand-tyger inte, det gäller att slå till direkt!!! =) Och även de där böckerna, det är once in a lifetime!!!

finnkids sa...

Nää fina second hand tyger går man inte förbi, där gäller inte köpstopppet! Jag har också tänkt lika som du med köpstopp men det falerar alltid när jag hittat ett vackert retrotyg på loppis! :-)Böckerna du hittat är guld värda. Inte ofta man hittar dem på second hand numera. Vilka fynd!