lördag 22 juni 2013

Mitt nya jagVad jag gillar med att sy:
- köpa tyger
- sy

Vad jag inte gillar med att sy:
- rita mönster
- klippa
- stryka
- sprätta
- mönsterpassa
- osv...

När jag tittar på andra bloggar så ser allt så himla välsytt och fint ut. Själv är jag en riktig slarvmaja som bara vill få sakerna klara så snabbt som möjligt. Hänger väl ihop med att jag inte har så där vansinnigt mycket tid över för pyssel just nu och vill hinna så mycket som möjligt. Men... det är ju rätt trist när det inte blir helt bra. För även om det blir, som jag har tyckt, "good enough" så ser jag ju själv när det är slarvigt gjort och innerst inne retar det mig.

Pratade med min duktiga sykompis som berättade att det inte alltid blir perfekt när hon syr heller. Men då sprättar hon och gör om tills det blir bra! Ja, tänka sig.... Det är ju precis vad både mamma och syfröken har sagt i alla år! Och nu bestämde jag mig en gång för alla för att bli lite mer noggrann.

Denna t-shirt är först ut i mitt nya (sy)liv! I och för sig en enkel modell. Det luriga här var att få stickningen kring halsen riktigt snygg. I mitt tidigare liv hade jag förmodligen skippat stickningen helt eller möjligen trampat gasen i botten och låtit den vara som den blev. Nu sydde jag långsamt och noggrannt. Ändå blev det lite krokigt. Då sprättade jag tålmodigt (tog längre tid att sprätta stickningen än att sy hela tröjan), och gjorde om tills jag kände mig nöjd. Den är inte perfekt men bättre än så här kan inte jag (än).

Är lite stolt över mig själv nu.

Och vad sa sonen då? "DEN ÄR FUL!!" Fast 5 minuter senare så tyckte han om den i alla fall. Ja, se 4-åringar.

9 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Ha ha ha känner igen mig i din beskrivning. Jag brukar tänka att jag ska vara nogrannare nästa gång men det blir sällan så. Tröst ligger i att man med tiden faktiskt blir skickligare. Jag har insett vikten av att pressa sina arbeten under tillverkningsprocessen men likväl gör jag det sällan.

Emma sa...

Jag är också likadan, men det är ju så som mamma och syfröken alltid sa, arbetet ligger i förberedelserna och är man noggrann får man tillbaka det sen.. men man vill ju bara få det klart! Tröjan blev underbara!

Fiff sa...

Jag är likadan. Jag hatar att vara ordentlig! Mitt senaste projekt är ett par mjukisbyxor till mig själv. Var supernoga o mönsterpassade och allt, o sen upptäcker jag att jag har valt det mest töjbara tyget i världshistorien, och nu är de typ 5 storlekar för stora... blä, vad trött jag blir. Nu ligger bara skiten vid symaskinen... sur? jag? nä... ;-)

Fiff sa...

Glömde skriva att det var en superfin tröja! Härligt tyg!

Ingrid sa...

Heja dig!! Mycket fin tröja och visst känner man sig nöjd med fint resultat?! Jag jobbar på att inte vara så jäkla petig och det går för närvarande väldigt bra ;) Tror det är det där med tiden. Eller rättare sagt brist på tid. Och det faktum att köpekläderna inte heller är speciellt välsydda alla gånger...

Jennie sa...

Jaså minsann... det finns några till som tar genvägar! ;) Och en som har problem med att vara FÖR noggrann. Har svårt att tänka mig in i det. :)

maria syr och så vidare sa...

Haha, jag har mycket att lära av dig. Jag instämmer helt och hållet i din lista. Jag gillar inte alls att vara noggrann. Antingen så har jag tur och det blir bra eller så blir det inte bra och då gillar jag läget eller så gömmer jag skiten längst in i garderoben. Och i undantagsfall gräver jag fram det igen några månader senare och slutför projektet då. Tröjan din blev riktigt fin i vart fall! Kram Maria

Pyssellycka sa...

Ha ha! Ja, nu rodnar jag lite, jag är sannerligen bästa vän med sprätten. Men man lär sig faktiskt att sprätta ganska fort med lite övning... ;)

Jennie sa...

Pyssellycka: jaha, är det så det är! Man blir bättre på att sprätta, alltså? Jag tycker det är så himla krångligt, drar ofta upp trådar i tyget och förstör det. Och OL-sömmar är ju så rackarns täta och bra och tar evigheter att få bort. Men även det är en övningssak, så klart. Tack igen för att du lärt mig detta! Jag trivs med mitt nya noggranna jag! (Får se hur länge det håller i sig)