onsdag 12 juni 2013

Sy & sticka till Rumänien!Här kommer, om än lite sent, ett tips på en insamling av stickade och sydda kläder, filtar mm. Det är Kyrkkaffebloggen, Hemmets Journal och Slättmissionens hjälpande hand som tillsammans samlar in kläder till utsatta barn och familjer i Rumänien.

Jag var själv i Rumänien för ett antal år sedan i samband med att jag gjorde mitt examensarbete om miljöfrågor i gruvindustrin. Vi gjorde många resor på landsbygden och det jag såg gjorde mig förvånad. Tänk att människor i Europa - så nära oss -  lever under så svåra och fattiga förhållanden! Det är framför allt romerna som har en väldigt utsatt situation. Det vi såg där och då berörde mig djupt och även om det gått några år sen dess så tror jag tyvärr inte att situationen blivit bättre. Med tanke på vilka politiska vindar som blåst igenom Europa och till exempel grannlandet Ungern (som jag också spenderade en hel del tid i) så är jag rädd för att utanförskapet och diskrimineringarna kanske istället ökat.

Att just denna insamling ligger mig varmt om hjärtat förstår ni säkert. Så kom igen, varje bidrag är värdefullt! Insamlingen pågår bara till den 22 juni. Själv har jag precis börjat virka på en babyfilt. Jag tänker att om det är det enda jag hinner få klart så är det i alla fall en liten bebis som blir värmd. Och är vi 10 st som hinner göra en filt var.... ja, ni fattar.

Mer info finns här på Kyrkkaffebloggen.
Rabatterat porto för att skicka paketen, info finns här.

1 kommentar:

Carolina sa...

Helt rätt inställning :)