fredag 2 augusti 2013

Pastasås med squash


Dags för ett enkelt mattips igen. Squashplantorna växer så det knakar i landet. Den här vackra gula sorten ger stora och fina skördar och vi delar ut dem till höger och vänster för det går ju inte att göra slut på alla själv!

En löjligt enkel rätt som är poppis här hemma är denna pastasås där basingredienserna är squash (grön eller gul spelar ingen roll), ädelost och grädde. Gott att ha i är också lite vitlök eller annan lök och så lite färska örter - i detta fall oregano från vårt grönsaksland. Paprika eller svamp passar säkert också.

Men alltså: skär squash i bitar, hacka vitlök. Fräs allt på ganska svag värme en stund. Smula över ädelost (mängd efter behag, som när farbror Melker saltar. Jag tog nog ungefär 3/4 av biten som syns på bilden tillsammans med en liten squash, vilket blir 2-3portioner). Och häll på grädde. När allt gått ihop sig är det klart. Glöm inte nymald svartpeppar! :) Och ev färska örter. Servera med pasta och nyriven parmesan.

Världens snabbaste och enklaste rätt! Och godaste.

Glömde fota en snygg bild när det var serverat men så här såg den ut i pannan... 

2 kommentarer:

hennihenni sa...

Låter onekligen både gott och enkelt, lägger det på minnet :)

HönaPöna sa...

ser gott ut... har aldrig odlat squash, kanske skulle prova nästa år! :-)