tisdag 16 februari 2010

Babyboom

Inatt föddes det inte mindre än tre (3!) bebisar i bekantskapskretsen. Alla på samma sjukhus... man kan ju undra vad det var i luften igår?! Enligt uppgifter mår alla inblandade bra och nog för att det var underbart när Kalla tog guld igår, men det här slår ju det mesta!! :)


I den ena familjen har vi passat storebror medan övriga familjen befunnit sig på förlossningen. När de (förhoppningsvis) kommer hem ikväll så väntar några små paket på dem. Lilla bebisen får en kofta (av samma modell som den här, som jag stickade åt min egen son tidigare). Men de gul/bruna färgerna tycker jag själv blev strået vassare än den första (grön/gråa) versionen.


Garnet är Drops Alpaca, mönstret är också från Drops, och kokosknapparna har jag köpt i den lokala garnaffären.


Mamman, som ju gjort ett fantastiskt jobb, får värma handlederna i de här värmarna. Mönstret är från boken Pulsvärmare av Birgitta Adolfsson. Garnet är Sandnes Lanett.


Pappa och storebror får också presenter, men av det mer fantasilösa och köpta slaget, tyvärr. Tiden och kreativiteten räcker inte till allt!

9 kommentarer:

KroKKoFin sa...

Jag tycker att du har varit fantasifull nog. Att köpa presenter till ALLA familjemedlemmar tycker jag är en väldigt fin tanke. Undrar om männen gått där inne på förlossningen i korridorerna och haft kafferep mellan frugornas värkar :-)

Åsa sa...

Helt underbar kofta! vilken fin present!

Maria sa...

Så fin kofta!
Konstigt att de kunde hamna på förlossningen alla tre vid samma tidpunkt...

makrill sa...

Åh, så kul att jag hittade dig via dina kommentarer hos mig!

En sådan kofta stickade min mamma till min makrill när han var ett pyre. I grönt och grått. Älskade den!

Så fina saker du syr och stickar!

Pyssellycka sa...

TACK ännu en gång för alla fina presenter och för all hjälp med O! Vi är så oerhört tacksamma över att ni finns! Pulsvärmarna är supermjuka och fina, och koftan används varje gång vi har gått ut... G har bjussat på lite av sin present och O vill läsa boken varje kväll :-).

Hawk and Weasel sa...

Oj, grymt snygg kofta! Ser inte så svår ut heller - (jag menar inte att förringa din insats, mer att det ser ut som ett fint och överkomligt projekt.) ;) Jag får nog kolla efter det mönstret jag med!

Hawk and Weasel sa...

Oj, grymt snygg kofta! Ser inte så svår ut heller - (jag menar inte att förringa din insats, mer att det ser ut som ett fint och överkomligt projekt.) ;) Jag får nog kolla efter det mönstret jag med!

Hawk and Weasel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jennie sa...

Tack för fina kommentarer! :)
Hawk and weasel: koftan är ett mycket överkomligt projekt! Så smidigt att allt stickas i ett stycke. Det enda man behöver sy ihop är ärmsömmen! Mönstret är som sagt gratis från garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=27&lang=se