måndag 15 februari 2010

Ett slaktat linne...Ett gammalt linne som jag faktiskt aldrig använt har nu äntligen blivit något annat! Jag föll för det blommiga mönstret när jag köpte linnet men har egentligen aldrig gillat modellen (som väl var modern för en sisådär 10 år sen och ful redan då). I helgen satte jag saxen i det och gjorde en somrig tröja till sonen istället. Jag har inte bestämt mig för om jag tycker att resultatet blev hiskeligt eller lite coolt. Men huvudsaken (för mig) är att jag försökte göra om. Tycker att det här med återvinning är jättebra och anar att det finns oändliga möjligheter om man bara har tillräckligt med fantasi.


Modellen med raglanärm lämpar sig särskilt bra till återvinning, eftersom det behövs så lite tyg till fram- och bakstycke, och dessutom blir snygg när man kombinerar olika tyger. Mönstret jag fått av Pumla. Tack! :) Jag gjorde det enkelt för mig och behöll fållen i nederkanten. Tyget till ärmarna och muddarna kommer från Stoff och stil.

6 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Ja, visst är det kul med återbruk! Och lillgrabben får en superfin sommartröja!

od Andulky sa...

Snygga!!

prettoflamingos sa...

Oj vilken fin! Det är ju hur bra som helst med återvinning. Men oj det var länge sedan jag sågen sådan modell på ett linne. Jag har också sådana där felköp som man står och undrar hur man kunde köpa. Fast då är det bar med återvinning :) Ha det finemang! /petra.h

LilleBus sa...

ja - kul med återanvädning och kombon tyckte jag blev hur bra som helst - COOL!

gunghesten sa...

Jag tyckte helt klart att den blev super najs! :) fin tröja

Jennie sa...

Tack för era fina kommentarer! Jag kanske vågar sätta på tröjan på lillen då... :)