söndag 20 juni 2010

Sommarens projekt


Som vanligt räcker inte tiden till en bråkdel av alla idéer jag har! Men nu har jag bestämt vad sommarens projekt blir. Vi ska på bilsemester genom hela Sverige och jag har en bild av hur det kommer att bli:
* solen skiner
* maken rattar bilen i lugnt tempo
* lillen sover gott i bilstolen
* jag sitter i baksätet och virkar så att det står härliga till

Realistiskt? Nja, men låt mig leva med den tron ett litet tag till....

Hittade det här underbara mönstret på virkade rutor och trots att jag blivit starkt varnad från att börja med ett stort projekt typ mormorsfilt så kan jag ändå inte låta bli.... Tänk vad vackert det skulle kunna bli! Sen får väl uthålligheten/tiden avgöra om resultatet blir glasunderlägg eller överkast till dubbelsängen!

Provvirkade nu på förmiddagen och trots att min "ruta" blev mer av det trekantiga slaget så låter jag inte mig nedslås! Imorgon är det jag som stolpar iväg till garnaffären och laddar upp med en massa härliga färger! :)


4 kommentarer:

h/saltaste bönan sa...

Ha, ha, dream on. Jag hade samma förhoppningar, men mina drömmar grusades igår kväll. Satt i baksätet och skulle virka mellan Stockholm och Karlstad, men blev illamående innan Södertälje. Inte en ynka liten mormorsruta blev det.

Jennie sa...

Åh nej, åksjuka har jag inte ens tänkt på! Jag som aldrig brukar kunna läsa när jag åker bil.... Hur ska detta gå?

Pyssellycka sa...

Oj vad du är modig! Men kom ihåg att virka in trådarna... det var ju det som jag stöp på!

Helena sa...

Haha...ja det låter verkligen som önsketänkande...men du gör rätt som inte låter dig nedslås. Visualisera överkastet färdigt så ska du se att du kommer virka dig igenom åksjuka, gnällig bebis och klagande make;) Själv har jag börjat på ett något mindre projekt som jag tänkte ta med mig på vår stundande flygresa (första gången vi flyger med lilla A!!!) Nämligen en liten virkad kofta efter ett gammalt 60-talsmönster. Lycka till å hoppas ni får en trevlig biltur genom vårt vackra land!