tisdag 31 augusti 2010

Äsch!


Igår var det pysselkväll. Kanske den sista innan jag flyttar från stan. Och vad händer? Jo jag och lillkillen blir sjuka, förstås. Jag fick avboka och medan lillen och jag snorade ikapp hemma så pysslade de andra för glatta livet! På kvällen bestämde jag mig ändå för att pyssla på lite själv. Sydde bl a klart dessa hängselbyxor som jag haft på gång länge. Var rädd att de snart kulle vara för små men när vi provade dem på idag så var de fortfarande för stora...

Jag har egentligen en stenhård regel om att jag inte får sätta i tryckknappar när jag är trött för det blir så lätt fel. Igår bröt jag dock mot den regeln. Trött, sjuk, tittande på film på tv och pratande med maken skulle jag alltså bara sätta i två par knappar. Och så gick det som det gick. En knapp hamnade på fel håll och det blev förstås hål i tyget när jag tog bort den. Maken fick skulden för det hela och jag var på riktigt dåligt humör. Tror dock att byxorna kan hålla för några användningar och tvättar.

Tyget har jag köpt av Pumla, kommer väl ursprungligen från Jofotex? Mönstret är Gynthers hängselbyxor som jag gjort om lite, bl a genom att göra benen smalare. Men jag tror att jag måste göra hela byxan smalare om jag ska sy den i trikåtyg igen. Kantbandet gjorde jag av ett ribbat muddtyg från Ohlssons. Det är värdelöst till muddar eftersom det inte är elastiskt nog. När man har töjt ut det återgår det inte till sin normala storlek utan blir bara löst och sladdrigt. Men det funkar bra som kantband. Jag brukar ha en tendens att dra åt lite för hårt när jag kantar och så rynkar det bara ihop sig. Ingen större risk med det här tyget. Till muddarna använde jag ett bättre ribbat muddtyg från Nea Nobelle. Vita tryckknappar från Bibbis.

7 kommentarer:

od Andulky sa...

Superfina! Hoppas ni kryar på er fort!!

Onomak sa...

Vilka jättemysiga byxor! Riktigt fina!

Le Petit sa...

Vad söta hängselbyxor! Jag känner igen det där med knapparna =).
Krya på er!

Helena sa...

Från en sjukling till en annan:) Byxorna är ju supersöta!!! Skit i de dumma tryckknapparna säger jag;)

Randiga Tråden sa...

Jättesöta.

Pyssellycka sa...

Ja, vad urtrist att du blev sjuk. Men jag räknar stenhårt med att få en inbjudan till en syjunta... kanske nästa vecka? För sjutton, det får inte ha varit sista chansen!

Har också en sådan regel om knappar. När vi ses nästa gång skall jag visa vad som hände när jag knappade kl 05.30 (tack Svante).

Alice sa...

Jättefina! Jag köpte Gynthers bok för ett tag sedan, men det har inte blivit av att jag sytt en endaste grej därifrån än. Bra mönster på hängslebyxor har jag letat efter.

Detta inspirerade mig helt klart och jag skall försöka mig på en snävare variant från Gynther.