onsdag 25 augusti 2010

Dagens outfit

En randig body i tyg från E-slöjd. Påstruket (och -sytt, för säkerhets skull) tygmärke från Ohlssons. Bruna byxor av loppisfyndad velour. Muddar och kantband i muddtyg från Ohlssons.


Jag har för övrigt jättesvårt att sy i tyget från E-slöjd. OL-maskinen krånglar ju en del för mig och i just detta tyg är det omöjligt att få till det. Fick låna pysselkompisens OL för att kunna sy färdigt denna body och även den maskinen bröt ihop totalt! Nu undrar jag om det är tyget som är svårt (någon som har liknande erfarenheter?) eller om det är mig det vilar en förbannelse över?! Jag tycker så mycket om E-slöjds tyger i övrigt, de är tjocka och fina och av bra kvalitet. Synd om jag inte ska kunna få till sömmarna. :( Tips?

En fråga till: varför blir bilderna suddiga när blogger krymper dem? Eller rättare sagt.... hur undviker man detta? Bilden i detta inlägget går i alla fall att klicka på för att se den skarp!

8 kommentarer:

Onomak sa...

Vilken jättefin outfit! Synd bara att OL krånglar med tyget. Jag har aldrig sytt i deras tyger. Kunde inte bestämma mig på syfestivalen av alla fina färger :) Hoppas nån svarar som vet, så att du kan fortsätta sy såna fina kläder i deras tyger!

Nilla sa...

Mysig outfit. Har inte haft problem med deras interlock. Vad är det som händer?

sorkmor sa...

Vilket fint set, jag har aldrig sytt i e-slöjds tyg fast jag hade tänkt köpa nu på kommande symässa. Hoppas det löser sig för dig :)

Åsa Tidqvist sa...

sött! trist när det strular med OL eller tyg, man blir ju så arg! men den ser jättefin ut!

Luna D Sign sa...

Hej Jennie! Kul att du är med och tävlar. Jo, det stämmer, vi träffades på babymassagen!
Kram Malin

Pyssellycka sa...

Åh, vad fin den blev när den äntligen blev klar! Ang. tyget från E-slöjd. Med min maskin ordnade det ju sig när vi justerade trådspänningen, funkade det inte med din?

Jennie sa...

Äsch, nu krånglar maskinen i de andra tygerna också, så det har nog inte med E-slöjds tyger att göra. :( Har bestämt mig för att ge symaskinsreparatören en chans till trots att jag känner mig tveksam till att han ska kunna få till det den här gången...

KRUMELEJ sa...

Tur att slutresultatet blev så fint, när det krånglade så. Själv har jag inte haft några problem, men brukar sy med tunnare nålar i deras tyg eftersom jag varit med om att trådar slagits av i tyget.