torsdag 5 augusti 2010

Inspiration


Idag damp det ner ett roligt paket hos mig! Jag har beställt två böcker som jag har höga förväntningar på.... Den ena är på finska, vilket är helt knasigt eftersom jag inte kan ett ord finska! Den finns förstås inte på svenska och det verkar inte gå att få tag på den på engelska i Sverige, men jag har förstått från andra bloggare att det ska gå att förstå hur man gör även om man inte kan läsa texten. Det är ju mönstren som är det viktigaste. På engelska heter boken "The stylish dress book" och är skriven av Yoshiko Tsukiori.

Den andra boken är Väldigt virkat av Erica Laurell. Har fått den rekommenderad av en pysselkompis.

Jag behöver lite inspiration nu. Min overlockmaskin har inte funkat på över 2 månader och för varje gång jag lämnar in den på reparation känns det som att den funkar sämre när jag har får tillbaka den. Vet inte vad jag ska göra! Det är en Bernina och när jag kontaktar Bernina centralt rekommenderar de bara mig att lämna maskinen till återförsäljaren igen. Men jag menar... om de inte lyckats de tre första gångerna tvivlar jag på att det kommer att lösa sig den fjärde!? Suck, jag blir så deppig av att inte kunna sy. Det ligger en massa utklippta plagg som lillen kommer att växa ur innan jag har en vettig maskin att sy på igen. :(

Båda böckerna ser dock lovande ut! :) Jag återkommer förstås när (om) något blir gjort från dem!

7 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Ja fy, skitmaskin >:-(. Men du får gärna komma upp och sy ihop plaggen på min om du vill? Trist om det blir urvuxet innan maskinen behagar funka igen!

Men vad kul att du hittat fina böcker. Den på finska har jag också suktat efter. Och Väldigt virkat... Ja, min har fortfarande inte dykt upp efter flytten. Hmmm.

Åsa Tidqvist sa...

Gha, kassa maskiner får man ju hjärnblödning på! OCH dålig service...hoppas det löser sig med din overlock snart, förstår att du är frustrerad! Ang dina böcker så har jag dem båda och de är verkligen fina och man blir sugen på att göra allt!!

Miiaoo sa...

Å vilka habegär dom där böckerna ger!! =o)
Å jisses så trist med maskinen, det är ju grymt frustrerande att inte kunna sy det utklippta när lusten faller på. Usch, stackars dig!

TRI o MAR sa...

Kul! Är också sugen på den finsk/japanska boken. Sett mycket fint från den. Tråkigt med din maskin, maskiner ska bara fungera och aldrig krångla. Precis som datorer!!

Benglan sa...

Vilket härligt bokpaket! Jag har båda böckerna och de är fantastiska! :)

finnkids sa...

Tråkigt med din overlockare. Maskiner de ska ju inte krångla och särskilt inte om man klippt ut en massa tygstycken! Hoppas du får den igång snart och att du får börja använda din finska bok. Har ju sett att det finns många fina klädesplagg där! Har inte böckerna själv men förstår att de är fina!

Made in Hstd sa...

Väldigt virkat är super!
Jag hittade din blogg när jag sökte efter den japanska boken. Ska bli spännande att se vad du syr från den!
Du har en trevlig blogg!
M v h
Jenny