tisdag 15 juni 2010

Hoho!


Jag älskar motiv med ugglor på barnkläder och när jag såg mönstret (owlet av Kate Davies) till denna tröja på Ravelry så klickade jag hem det utan att tveka! Garnet är ett fantastiskt mjukt merinoullgarn; Rialto Aran från Debbie Bliss. Tjockt är det också, så det går snabbt att sticka! :)

Ugglorna görs av flätmönster. Till ögon var det tänkt att det skulle vara knappar, men jag kunde inte hitta några pyttesmå knappar i rätt färger så det fick bli små glimmande ögon av pärlor istället.

Storleken är 1½-2 år, så det är lite att växa i för lillstrumpa. Jag tycker att det är bäst att ha lite marginal, särskilt när man stickar, för man vet aldrig när det blir klart!


Jag brukar inte vara så noga med att fukta och spänna upp mina stickade alster, men titta här vilken skillnad det blir! Tröjan såg så konstig ut i passformen och mycket mindre än den borde vara. Men när jag hade spänt upp den så blev det en helt annan tröja! När jag ser skillnaden inser jag att jag alltid måste vara noga med detta i fortsättningen!Maken är förresten fågelskådare och påstår att det är dvärguvar på tröjan...

13 kommentarer:

Helena sa...

Men herregud så cooooool!!! älskar senapsgult och ugglor...så du förstår ju hur alldeles oemotståndlig den här tröjan är för mig;) Klart imponerad!!! Å ja vilken skillnad det blev efter att du fuktat och spänt upp den.

TRI o MAR sa...

Vilken söt tröja!! Hur fin som helst! Fick mig att tänka på ett par vanatar jag började på i vintras när min man klagade att jag alltid satt vid symaskinen. Satt och stickade vid tv'n tills jag märkte att jag var långt förbi där jag skulle maska av för tummen. Då hamnade de i en påse och där ligger de fortfarande :-)

h/saltaste bönan sa...

Åååh, helt fantastiskt fin! Gillar verkligen kontrasten med pärlorna.

Pumla sa...

Åååååååhhhhh, vad fin! Helt underbar! Du kanske får en beställning ;)

Strömming sa...

Den är superfin! Stickade en likadan i höstas som använts flitigt i vinter! Fast jag gjorde en i marks och kattens ekoull. Har tänkt göra en till mig också men det tar så lång tid att sticka vuxet....

makrill sa...

Den är ju underbar!!! Älskar färgen och ugglornas ögon - du gjorde helt rätt som valde pärlor!! Kanske kan jag få min kära mor att sticka en sådan till makrillen...

Sen blir jag så full i skratt! Tänk att du kallar din skrutt för lillstrumpa - det smeknamnet använder jag dagligdags på makrillen :)

Emilia sa...

Åh - helt underbar! Fint med pärlorna!

J sa...

Vilken fantastisk tröja.

Och din kommentar om att spänna upp den fick mig att inse att det där kanske är något jag borde försöka mig på...

Pyssellycka sa...

My god, den blev ju helt fantastisk!

finnkids sa...

Helt fantastiskt snygg, så gulligt med ugglorna och de glimmande ögonen!

Jennie sa...

Tack för alla fina kommentarer! :) Nu väntar jag bara på att lillen ska växa i den, så att säga...

Fröken Fräken sa...

Verkligen jättefin! Jag har stickat en uggleväst till min tjej, men tröjan är nog snäppet sötare.

Lite blockning brukar göra susen för slutresultatet. I mitt stickgäng är ett standarduttryck "Det går till sig i blockningen." Lite ojämna maskor, lite skev stickning, mönster som är otydligt osv rättar oftast till sig.

Hawk and Weasel sa...

Den är så fin. Jag måste nog sticka den jag med snart. JAg har stickat en provuggla och det gick bra...;)