fredag 11 juni 2010

Nånting sytt och nånting blåttÄntligen ett inlägg med något jag sytt! :) Den här lilla hjälmen/hättan gick ju bra att sy utan täcksöm... Mönster och tyg härstammar från samma tidevarv. Mönstret är Gynthers och tyget kommer från ett överkast jag ropat in på tradera, en lite kraftigare men ändå mjuk bomull. Eftersom den är tänkt att användas som en sommarmössa som skydd för de små öronen mot svala vindar så har jag inte fodrat den med något. Modellen sluter tätt om öronen och går ganska långt ner på halsen. Kanske lite för långt för en sommarmössa. Nästa gång får den nog sluta lite högre upp, och kanske istället gå lite längre fram i pannan. I stora drag är jag dock nöjd. Tycker att tyget är helt underbart, men min stackars lille kille lär väl bli tagen för att vara tjej som vanligt!

Jag noterar att den lilla "skärmen" i pannan yvar något. Jag har fortfarande en något ansträngd relation till snedslå. Någon som har något tips på hur jag ska undvika just detta fenomen? Ska jag sträcka kantbandet ännu mer eller vad?

8 kommentarer:

KRUMELEJ sa...

Himmel vad sött och somrigt!

finnkids sa...

Underbart tyg på hättan! Lite svårt veta kanske vad yvningen i skärmen beror på. Jag brukar klippa fliken eller skärmen rundare så den inte blir så spetsig då tycker jag att jag får kanten snyggare. Sedan kan man sy in mera framtill på mittdelen, dvs ta mera sömnsmån där. Jag har rynkat i nacken en hätta jag håller på med nu, skall se om den sitter snyggare på då! Man får prova sig fram och prova på barnet! :-) Kul att du deltar i min tävling!

Helena sa...

Superfin hätta Jennie!!! Tyget var riktigt läckert och passar ju både till kille och tjej:) Min lilla A blir ofta tagen för pojke av folk på stan, men det blir ju alla tjejer så fort de inte har de klassiskt "flickiga" färgerna rött eller rosa på sig känns det som...det är helt otroligt vad det styr människors uppfattning!!!

makrill sa...

Men så söt! Blir ju alldeles kär!
Jag tror också att det inte är i själv bandkantningen som yvningen i skärmen uppstår utan att du ska prova att justera modellen fram. Låt dem tro att det är en liten tjej du har. Alltid lika skönt att kunna ge en knäpp på näsan om någon kommenterar :) Eller det är väl fel att uttrycka sig så, det jag egentligen menar är att det kan vara lite skönt att låta folk förstå att de ibland drar lite förhastade slutsatser.

TRI o MAR sa...

Jättesöt!! Tyget är underbart och den lille killen också :-)

nusse.blogg.se sa...

jättefint tyg!

Pyssellycka sa...

Och superfin var den i verkligheten också! :-)

Emilia sa...

Jätte-söt - vackert tyg!